Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Kan bli store endringer ved Fuglemyra

Strindamarka kan bli stengt i flere år, og bred asfaltvei anlagt. Mer info: Folkemøte i Storstua på Hoeggen kl 18.

Det kan skje endringer i borettslagets nærmiljø. Etter hva vi forstår vil Statnett bygge ny anleggsvei og en stor trafostasjon ved inngangen til Strindamarka vest –  ved Fuglemyra.

Dette er nærmeste marka for alle oss som bor på Risvollan, Steinan, Hoeggen, Vestlia, Othilienborg og Nardo.

Statnett opererer med tre alternative plasseringer for ny trafo. To alternativer er rett ved den eksisterende trafostasjonen. Men veien opp er ikke bra nok for transporten. Så Statnett planlegger en ny vei (fem meter bred, asfalt) fra Lohove, gjennom marka, til den nye trafostasjonen. I tillegg fortelles det at området/tilgangen til marka stengt i fire år.

Det er en av disse to alternativene Statnett heller mot. Det vil føre til en forringelse av nærmiljøet til mange, og natur vil gå med.

Alternativ tre er Kastbrekka ved den gamle iskremfabrikken. Her vil det nesten ikke gå med natur. Men dette alternativet er mye dyrere og har noen andre ulemper.
 
Det vil bli et folkemøte i Storstua på Hoeggen, 4. juni kl 18. Mer info
 
 
Det er også opprettet en Facebook-gruppe i sakens anledning: “NEI til anleggsvei og ny trafostasjon i Strindamarka” – https://www.facebook.com/groups/2237781399896388 Her finner dere mer informasjon, kart og noen bilder.